Artikelen

Home / Artikelen
Bureau Omgangsbeleid AVG prove

Bureau Omgangsbeleid AVG prove

Beleid, Ongewenste Omgangsvormen
Bureau Omgangsbeleid AVG prove met nieuw Privacybeleid. In verband met de Algemene Verordening Gegevensbescherming moeten ook alle vertrouwenspersonen opnieuw bekijken welke gegevens zij verzamelen, waarvoor zij dat doen en zorgen voor goede beveiliging van deze gegevens en ze moeten een Privacybeleid opstellen. Dat heb ik ook gedaan. Ik was altijd al zeer zorgvuldig met persoonsgegevens, de stappenplannen en met het schriftelijk toestemming vragen als er overleg nodig is met derden. Dus wat gaat er nu concreet veranderen in de verwerking van jouw gegevens en het bijhouden van je dossier bij Bureau Omgangsbeleid? Nou eigenlijk niets. Alles is gecontroleerd en is tip top in orde. Daar ben ik trots op want jouw gegevens moeten in goede handen zijn en dat zijn ze ook. Wel heb ik het privacybeleid aangescherpt zodat je…
Read More
Is beleid de verantwoordelijkheid van de vertrouwenspersoon?

Is beleid de verantwoordelijkheid van de vertrouwenspersoon?

Beleid, Integriteit, Management, Ongewenste Omgangsvormen
Is beleid de verantwoordelijkheid van de vertrouwenspersoon? Bureau Omgangsbeleid is er speciaal om organisaties te ondersteunen bij het vormgeven van beleid en te zorgen dat de afstemming van dit beleid goed verloopt binnen de organisatie met alle betrokkenen. De vertrouwenspersoon is niet verantwoordelijk voor het beleid van de organisatie, dat is de organisatie zelf. De vertrouwenspersoon heeft hier wel een belangrijke rol in om dat hij/ zij wel met dit beleid moet werken. Daarom is het ook, naast de wettelijke verplichting, belangrijk om zorg te dragen voor goed beleid ongewenste omgangsvormen en integriteit. Lees meer hierover in de column van Marcel van Oss, directeur van de opleiding tot vertrouwenspersonen, Van Oss en partners.  
Read More
Zij kon niet meer naar haar werk fietsen. Door: René Arntz

Zij kon niet meer naar haar werk fietsen. Door: René Arntz

Beleid, Eigen publicatie, Management, Ongewenste Omgangsvormen, Pesten, PSA, Werkdruk
Over ongewenste omgangsvormen, 4 tips voor organisaties. Zij doet haar werk graag, heeft leuke collega's... nou ja, bijna allemaal... er is ook waardering voor haar werk. Zij is wel toe aan promotie maar gelukkig is haar al aangegeven dat dat binnenkort mogelijk is. Kortom, alle reden voor optimisme. Toch belt zij mij op en vertelt mij dat zij niet meer naar haar werk kan fietsen. Wat is er dan gebeurd? (meer…)
Read More