Vertrouwenspersoon

Home / Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon

Hoe goed een organisatie ook haar best doet, in alle organisaties komen ongewenste omgangsvormen voor. Ook kan het zijn dat er sprake is van integriteitsschendingen. Als je hier als medewerker mee te maken hebt kan dit zeer belastend zijn en invloed hebben op je werk. Dan is het vaak prettig dat je hier vertrouwelijk met een Vertrouwenspersoon (VP) over kan praten. Ik werk altijd als extern Vertrouwenspersoon zodat ik mij onafhankelijk van de organisatie kan bewegen en geen dienstbetrekking heb met de organisatie die gebruik maakt van mijn ondersteuning.

Wat valt er onder ongewenste omgangsvormen?

Onder ongewenste omgangsvormen vallen: pesten, seksuele intimidatie, agressie en geweld en discriminatie. Ook als je er niet zeker van bent of er sprake is van ongewenste omgangsvormen maar er iets aan de hand is waardoor je je onveilig voelt binnen je organisatie kan je contact met mij opnemen om dit te bespreken. Meer lezen over ongewenste omgangsvormen klik hier.

Wat kan ik voor je doen?

Ik kan je ondersteunen door samen met jou te kijken naar wat er aan de hand is en welke stappen je zou kunnen ondernemen. Ook kan ik je informeren wat deze stappen inhouden en wat mogelijke gevolgen zouden kunnen zijn van het nemen van deze stappen. Dat geeft je de ruimte om eerst vertrouwelijk de opties te verkennen voordat je stappen onderneemt binnen je organisatie.

Indien er gesprekken volgen kan ik daarbij aanwezig zijn ter ondersteuning van jou. Indien je een klacht hebt en bijvoorbeeld voor de klachtencommissie moet verschijnen dan kan ik je ook terzijde staan.

Onpartijdig?

Nee, als Vertrouwenspersoon ben ik niet onpartijdig. Ik sta namelijk aan jouw kant. Jouw verhaal is leidend. Als jij last hebt van ongewenste omgangsvormen binnen jouw organisatie dan zal ik dat zeer serieus nemen en samen met jou bepalen of en zo ja welke stappen je wilt ondernemen en kijken hoe ik je daarbij kan helpen.

Belangrijk om te weten

  • Je gesprekken met mij zijn vertrouwelijk, tenzij er sprake is van ernstige strafbare feiten. Dit zal ik dan eerst met jou bespreken voordat hier actie op volgt.
  • Ik onderneem nooit stappen naar je organisatie vanuit mijzelf zonder jouw medeweten. Jij bepaald of en zo ja welke stappen je wilt zetten.
  • Ik ben gecertificeerd Vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen en integriteit. Geregistreerd bij de Vereniging van Vertrouwenspersonen en het CRP.

René Arntz is Extern Vertrouwenspersoon voor de volgende organisaties:

Siza voor cliënten.

Design Academy Eindhoven  voor medewerkers en studenten.

Workmate Company voor medewerkers.

De Geldershof voor medewerkers en ouders.

Unica Groep BV voor medewerkers.

Contact

Je kan contact met mij opnemen door te bellen naar 026-3514237 of door het contactformulier in te vullen.

Delen: