Artikelen

Home / Artikelen
Is beleid de verantwoordelijkheid van de vertrouwenspersoon?

Is beleid de verantwoordelijkheid van de vertrouwenspersoon?

Beleid, Integriteit, Management, Ongewenste Omgangsvormen
Is beleid de verantwoordelijkheid van de vertrouwenspersoon? Bureau Omgangsbeleid is er speciaal om organisaties te ondersteunen bij het vormgeven van beleid en te zorgen dat de afstemming van dit beleid goed verloopt binnen de organisatie met alle betrokkenen. De vertrouwenspersoon is niet verantwoordelijk voor het beleid van de organisatie, dat is de organisatie zelf. De vertrouwenspersoon heeft hier wel een belangrijke rol in om dat hij/ zij wel met dit beleid moet werken. Daarom is het ook, naast de wettelijke verplichting, belangrijk om zorg te dragen voor goed beleid ongewenste omgangsvormen en integriteit. Lees meer hierover in de column van Marcel van Oss, directeur van de opleiding tot vertrouwenspersonen, Van Oss en partners.  
Read More
Top vijf belangrijkste factoren goede werksfeer

Top vijf belangrijkste factoren goede werksfeer

Beleid, Management, Werkdruk, Werkstress
Top vijf belangrijkste factoren goede werksfeer Ruim een kwart van werkend Nederland is niet betrokken bij collega’s. Veertien procent geeft aan de meeste collega’s niet te kennen, en een op de tien zegt dingen als verjaardagen niet van elkaar te weten. Bij zes procent wordt geacht werk en privé strikt gescheiden te houden. Dit blijkt uit onderzoek van Eurest uitgevoerd door Multiscope onder ruim 1.000 werknemers. (meer…)
Read More
Zij kon niet meer naar haar werk fietsen. Door: René Arntz

Zij kon niet meer naar haar werk fietsen. Door: René Arntz

Beleid, Eigen publicatie, Management, Ongewenste Omgangsvormen, Pesten, PSA, Werkdruk
Over ongewenste omgangsvormen, 4 tips voor organisaties. Zij doet haar werk graag, heeft leuke collega's... nou ja, bijna allemaal... er is ook waardering voor haar werk. Zij is wel toe aan promotie maar gelukkig is haar al aangegeven dat dat binnenkort mogelijk is. Kortom, alle reden voor optimisme. Toch belt zij mij op en vertelt mij dat zij niet meer naar haar werk kan fietsen. Wat is er dan gebeurd? (meer…)
Read More
De ongeschreven regels van (seksuele) intimidatie op de werkvloer

De ongeschreven regels van (seksuele) intimidatie op de werkvloer

Seksuele intimidatie
Eén van mijn grootste hobby’s is salsadansen. En één van de dingen die je zowel op de dansvloer als de werkvloer tegenkomt is het aangeven van grenzen. Ik begin even bij de dansvloer: soms heb je namelijk geen zin om te dansen. Dat kan aan het liedje liggen, maar ook aan de persoon die het aan je vraagt. Toen ik net begon met dansen vond ik het heel moeilijk om nee te zeggen als iemand me ten dans vroeg. (meer…)
Read More